22
nov
2016
1

Geen licht zonder duisternis

Op het moment dat je als mens iets besluit over jezelf, wie je wil zijn, wat je wil ervaren in het leven of wat je wilt bereiken; dan zullen zaken tegengesteld daarvan per direct je leven in komen.

Alles wat je niet wilde zijn, niet wilde ervaren of wilde niet bereiken zal je leven, je plannen en voornemens doordringen en je zult jezelf in een situatie terugvinden dat exact de tegenovergestelde ervaring produceert dan de ervaring die jij wilde creëren. En dát is het eerste en meest zekere teken dat je op de goede weg bent! Niet goed in de zin dat dit de beste en enige weg is, maar wel dat dit een manier is die jou daar brengt waar je heen wenste te gaan. Soms via- een voor ons begrip- onnodige en onbegrijpelijke omweg.

Dus gaan er dingen anders dan je wilt, gepland of bedacht had, dan is wat je eigenlijk mag doen nu, op dit moment, jezelf feliciteren omdat dit een zeker en absoluut onweerlegbaar teken is dat jij op de goede weg bent! 

Het is namelijk de Universele wet van Tegengestelden die zijn effecten aan je toont omdat het leven zich simpelweg niet op een andere manier kan voordoen. 

Want dit alles, deze tegengestelde ervaring of situatie, geeft jou de kans om jezelf juist op die manier uit te drukken zoals je in je hoogste intenties had voorgenomen. Vraag jezelf juist nu: welk deel, welk aspect van mezelf wens ik nu te zijn, te ervaren in het licht van deze beproeving? Welk aspect van mijn zijn wens ik nu op te roepen? Want het leven is een hulpmiddel voor je eigen schepping. En de gebeurtenissen die zich voordoen zijn instrumenten hiervoor, niets meer dan dat. Raak niet verstrikt in die zaken, die voorvallen in je leven, maar gebruik ze enkel om jezelf keer op keer opnieuw uit te kunnen drukken in de mooiste versie van jezelf. Dit zijn kansen voor jou om te beslissen en te handelen naar Wie je bent.

En weet, je hoeft niets te leren uit de situaties en voorvallen in je leven, enkel te herinneren wie je bent. Gebruik ze enkel om jezelf opnieuw te scheppen en jouw hoogste versie van jezelf uit te drukken.

 

(Vrij vertaald naar CwG -NDW)