Over mij

Mijn naam is Jentien Keijzer en ik werk als zelfstandig psycholoog en coach vanuit mijn bedrijf Kernzaak. Vanuit Kernzaak begeleid ik mensen individueel, als trainer in groepen en als coach en adviseur in het bedrijfsleven. Aan de Rijksuniversiteit in Groningen studeerde ik Klinische Psychologie en heb me tijdens mijn afstuderen verdiept in het menselijk brein. Aan de Universiteit van Amsterdam ronde ik mijn studie af met een master richting Cultuur & Individu. Na deze wetenschappelijke studies heb ik me gespecialiseerd in individuele coaching & counseling en ben gecertificeerd Brainspotting Therapeut. Van nature ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuw wetenschappelijk onderzoek, voornamelijk naar de ontwikkelingen binnen kwantumfysica, neuro- en biopsychologie. Dit zijn wetenschapsgebieden waarin ik me voortdurend verdiep, me in opleid en integreer in mijn manier van werken. In mijn werk met mensen verbind ik mijn studieachtergrond met al deze inzichten en theorieën om mensen zo goed en volledig mogelijk te kunnen helpen.

Wat ik geloof

Het werk dat ik doe heeft voor mij maar een doel: mensen begeleiden hun eigen-wijsheid te ontdekken, deze te ontwikkelen zodat zij de regie over hun leven kunnen nemen. Ik geloof dat iedereen alle potentie, gaven en gereedschap heeft om gelukkig en zelfstandig te zijn. Het enige wat ons in de weg staat tot dit geluk te komen is dat we onze eigen ‚handleiding’ niet snappen of niet weten hoe we er naar kunnen luisteren. En deze handleiding is voor iedereen uniek en persoonlijk. Daarvoor heeft het heel weinig zin om buiten jezelf te gaan zoeken naar hoe je het beste kunt leven. De enige manier is zorgvuldig en eerlijk zelfonderzoek om de codetaal van jezelf echt te kunnen begrijpen. 
Ik geloof dat mensen niet alleen slimmer kunnen worden, maar vooral wijzer. Deze overtuiging wordt al eeuwen overgedragen door vele wijsheidstradities en sinds een aantal jaren toont voortschrijdende wetenschap ook de potentie aan van onze eigen-wijsheid. Deze nieuwe wetenschappelijke inzichten laten zien dat ieder mens een enorm geestelijk creatief vermogen heeft dat je kunt ontwikkelen door middel van een nieuwe denk- en leefstijl. 
Ik inspireer, motiveer en begeleid mensen in die nieuwe denk-en leefstijl vanuit je eigen wijsheid en door nieuwe wetenschap over hoe onze geest en lichaam werkt. Dit begint bij inzicht in jezelf, eerlijkheid, kritisch denken, gevolgd door actie.

Over kernzaak

Kernzaak is in 2011 opgericht vanuit mijn persoonlijke en diepe wens een verschil te maken voor mensen. Vanuit Kernzaak werk ik als zelfstandig psychologe. Ik begeleid mensen individueel, als trainer in groepen en als coach en adviseur in het bedrijfsleven. Kernzaak heeft een dubbele betekenis. Kernzaak staat voor ‚de kernzaken in jouw leven’; de belangrijkste, fundamentele zaken in jouw bestaan. En dat is voor ieder mens verschillend. Daarom werk ik niet volgens vaste protocollen, regels of procedures, maar bekijk ik altijd samen met jou hoe jij het beste geholpen bent. Jij bent daarin leidend, ik bied mijn ervaring, expertise en kennis aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden. 
Anderzijds staat Kernzaak voor ‚de kern van de zaken’; de kleine, onzichtbare en ontastbare zaken waar vanuit wij zijn opgebouwd. Onze atomen, moleculen, cellen en neuronen in ons lichaam en brein. Ik help je de fundamentele technologie te begrijpen en ervaren achter al ons denken, voelen en handelen.

We worden enkel wijzer door wetenschap: zowel wetenschappelijk kennis als door ons persoonlijk weten. Maar deze kennis krijgt pas betekenis als we er iets mee doen.
En dit is waar ik vanuit Kernzaak jou in begeleid, je eigen-wijsheid te ontwikkelen en nieuwe wetenschap toe te passen in je dagelijkse leven.