over mij

Achtergrond & opleiding
Mijn naam is Jentien Keijzer en ik werk als zelfstandig psycholoog. Ik begeleid mensen individueel vanuit mijn praktijk aan huis in Amsterdam, werk als coach en adviseur in het bedrijfsleven en ben actief in verschillende projecten.

Mijn studieachtergrond is Klinische Psychologie, met een specialisatie richting Neuropsychologie en Godienstwetenschap. Naast deze wetenschappelijke studies heb ik me gespecialiseerd in individuele coaching & counseling, mindfulness & meditatie, transpersoonlijke coaching en ben gecertificeerd Brainspotting therapeut. 

mijn visie

Transformatie
Ik geloof dat er een groots transformatie proces gaande is op onze wereld. Een transformatie proces voor zowel voor ons individu als voor ons gehele planeet met alles wat daarin -en op leeft. Voor ons als mensen zal dit proces leiden tot een toename van ons persoonlijke en collectieve bewustzijn: een verruiming van onze geestelijke vermogens.
Via mijn werkzaamheden als psycholoog is het mijn intentie om dit transformatieproces te ondersteunen. Om mensen inzicht en begeleiding te geven in en tijdens de toename van hun bewustzijnsontwikkeling. 


Eigen Wijsheid 
Ik geloof dat mensen niet alleen slimmer kunnen worden, maar vooral wijzer. Deze overtuiging wordt al eeuwen overgedragen door vele wijsheidstradities en sinds een aantal jaren toont voortschrijdende wetenschap ook de potentie aan van onze eigen-wijsheid. Deze nieuwe wetenschappelijke inzichten laten zien dat ieder mens een enorm geestelijk creatief vermogen heeft dat je kunt ontwikkelen door middel van een nieuwe denk- en leefstijl. 
Ik inspireer, motiveer en begeleid mensen in die nieuwe denk-en leefstijl vanuit hun eigen wijsheid en door nieuwe wetenschap over hoe onze geest en lichaam werkt. Dit begint bij inzicht in onszelf, eerlijkheid, kritisch denken, gevolgd door actie.

mijn aanpak

Trans-persoonlijk 
Mijn begeleiding is transpersoonlijk, wat betekent dat we vanuit een breder en ruimer perspectief naar jou en gebeurtenissen kijken. Hierbij worden lichaam, geest en ziel meegenomen in de interpretatie van je vraagstuk. Deze transpersoonlijke aanpak geeft betekenis en verdieping in dagelijkse gebeurtenissen en je persoonlijke ervaringen. Op deze manier werken we niet enkel oplossingsgericht, maar geven ook duiding aan het veel grotere proces waarbinnen ervaringen en omstandigheden van je leven vallen. We kijken naar kansen en gelegenheden die levenservaringen je bieden, waarbij ik je zal bevragen, reflecteren en adviseren om je een zo helder mogelijk perspectief te bieden op jezelf en je hulpvraag.

Holistisch

In mijn begeleiding combineer ik nieuw wetenschappelijk inzicht (voornamelijk uit kwantumfysica, neuro- en biopsychologie) met oude filosofische -en spirituele wijsheidstradities als boeddhisme, taoïsme, Kabbalah, esoterisch gedachtegoed en maak ik veel gebruik van mindfulness & meditatie technieken.  
Door de abstracte kennis en levenswijsheid vanuit deze verschillende disciplines te combineren en concreet en toepasbaar te maken, is het mijn intentie een brug te slaan tussen het reguliere, wetenschappelijke en spiritualiteit.

Op maat

Omdat ik werk als vrijgevestigd en zelfstandig psycholoog ben ik niet gebonden aan reguliere protocollen of restricties. In overleg besluiten we gezamenlijk welke vorm, frequentie en eventuele therapievormen het beste aansluit bij je hulpvraag en persoonlijke behoeften.
De 1 op 1 persoonlijke begeleiding, coaching of counseling bestaat bestaat vaak uit een combinatie van cognitieve therapie, counseling rondom persoonlijke zin-of betekenisvraagstukken, oplossingsgerichte gedragstherapiePRI therapie (Past Reality Integration therapy) en Brainspotting-therapie